Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα των εργαζομένων με 5μηνα στους δήμους



Σε πείσμα κυβέρνησης, δημάρχων και υπευθύνων, κόντρα στις απειλές, την τρομοκρατία και το δόλωμα της «καλής διαγωγής» για να ανανεωθεί η σύμβαση, οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα τολμήσαμε. Τολμήσαμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε 22 από τους δήμους της Αττικής και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
Η πίεση των εργαζομένων ήταν αυτή που οδήγησε στις 19/11 σε στάση εργασίας, πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με τον Κατρούγκαλο και την Αντωνοπούλου. Μια κινητοποίηση μαζική, όπου συμμετείχαμε εκατοντάδες εργαζόμενοι, με τον παλμό και τη δυναμική του δίκιου μας. Με κεντρικά συνθήματα για «μόνιμη και σταθερή δουλειά» και «ίσα δικαιώματα με τους εργαζόμενους στους φορείς που εργαζόμαστε», αντιστεκόμαστε στην απόφαση του συστήματος να διαλύσει κάθε δικαίωμα. Στο πλευρό μας βρέθηκαν και συναγωνιστές από την Ταξική Πορεία, που με πανό και προκηρύξεις δήλωσαν τη συμπαράστασή τους.
Εμπόδιο, όμως, να ακουστεί η φωνή μας έβαλε και το Συνδικάτο των ΟΤΑ (του ΠΑΜΕ) που «πρόλαβε» να στήσει μικροφωνική και εμπόδισε επανειλημμένα το συντονιστικό των εργαζομένων να διαβάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ξέρουμε καλά ότι τίποτα δε μας χαρίζεται. Ό,τι  κερδίσαμε το κερδίσαμε με τους αγώνες μας: από το γάλα που δικαιούνται οι εργάτες μέχρι το δικαίωμα στην άδεια και την απεργία. Στην υπογραφή των συμβάσεων της εξαθλίωσης οδηγηθήκαμε δεμένοι χειροπόδαρα κάτω από το βάρος της ανεργίας. Τα ψίχουλα που μας δίνουν, τα εργασιακά δικαιώματα που μας κλέβουν είναι το μοντέλο του «ελαστικά» εργαζόμενου, του σκλάβου. Μας ονόμασαν ωφελούμενους για να ξεχάσουμε κι εμείς οι ίδιοι ότι η δουλειά είναι δικαίωμα. Μας φίμωσαν σε πεντάμηνα για να μας ξαναπετάξουν στην ανεργία. Είμαστε το παράδειγμα για να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι συνείδησή τους την υποταγή, την εξαθλίωση, το φόβο, την ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα και δεν γυρίζουμε πίσω. Ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας στη συλλογική πάλη, την εμπιστοσύνη στο συνάδελφο και τους αγώνες. Καλούμε όλους να μαζικοποιήσουν τις επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο, στην οργάνωση και τον συντονισμό για όλα όσα μας ανήκουν. 

Καλούμε συναδέλφους και εργαζομένους:
- Σε νέο Παναττικό Συντονιστικό, στις 24/11, 6:00 μ.μ. στα ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας.
- Να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, στις 26/11, με συγκεντρώσεις-παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις, νέα συγκέντρωση στην Αθήνα και συνάντηση με τον Υπουργό.

Διεκδικούμε:
- Πλήρη και Σταθερή Δουλειά για όλους με όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα
- Ίσα δικαιώματα με τους εργαζομένους στους φορείς που εργαζόμαστε
- Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
- Επίδομα ανεργίας για όλους από την πρώτη μέρα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Λέμε όχι στις αντιδραστικές διακρίσεις των εργαζομένων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, που στόχο έχουν τη διάσπαση της εργατικής τάξης και του εργατικού κινήματος. 

Κ.Κ., εργαζόμενος στα πεντάμηνα, μέλος του Συντονιστικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: