Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ν' αθωωθεί ο Παύλος Αντωνόπουλος!

Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες!

Αθήνα, 25-11-2015   

Την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, μετά από τρεις αναβολές, πραγματοποιείται στην Αθήνα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου, συνδικαλιστή εκπαιδευτικού και μέλους -τότε- του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με την κατηγορία της συμμετοχής του σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής.


Οι κατηγορίες αφορούν τη συμμετοχή του, μαζί με άλλους συνδικαλιστές, στην απόπειρα συνέντευξης Τύπου στα Προπύλαια, το Γενάρη του 2014, που είχε ως στόχο να καταγγείλει την απαγόρευση συγκέντρωσης και πορείας που θα πραγματοποιούνταν αμέσως μετά, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας. Δυνάμεις των ΜΑΤ (που τώρα εμφανίζονται και ως μάρτυρες κατηγορίας) κατέστειλαν την προσπάθεια αυτή.

Είναι προκλητικό να σέρνονται στα δικαστήρια αγωνιστές συνδικαλιστές επειδή επιχείρησαν το αυτονόητο: να καταγγείλουν την απαγόρευση άσκησης του λαϊκού δικαιώματος στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Απαγόρευση που είχε στόχο να προωθηθεί απρόσκοπτα η βάρβαρη πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ και εφαρμόζουν οι ντόπιες κυβερνήσεις.

Οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες δεν απαιτούν άδεια από κανέναν για να πραγματοποιηθούν. Πολύ περισσότερο όταν στρέφονται ενάντια σ' όλους αυτούς (ιμπεριαλιστές-κεφάλαιο-κυβερνήσεις) που αποτελούν τους φορείς της βάρβαρης επίθεσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη χρόνια τώρα, ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Η Ταξική Πορεία, στηρίζοντας το κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 4/12 το πρωί, ενώνει τη φωνή της με τα μαχόμενα κομμάτια του κινήματος που απαιτούν την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου.

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: