Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Εκλογική συνεργασία ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και ΕΡΓΑΣ στο ΣΜΤ

Με κοινό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο συμμετέχουν στις εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ και η ΕΡΓΑΣ. Η εκλογική διαδικασία του Σωματείου θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 του Δεκέμβρη στην Αθήνα και την Κυριακή 6 Δεκέμβρη σε Πάτρα, Λάρισα, Χανιά και Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει νέο γύρο επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και προχωράει στην εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου, ο κλάδος των μηχανικών και των τεχνικών είναι αντιμέτωπος με μια βάρβαρη αντιδραστική επίθεση. Με μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και το 40%, με διαλυμένες τις συλλογικές κατακτήσεις και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας να κυριαρχούν στο χώρο, με τις υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών.

Η εκλογική συνεργασία της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και της ΕΡΓΑΣ θέλει να εκφράσει μια αγωνιστική κατεύθυνση στο σωματείο που δεν θα συμβιβάζεται και δεν θα συνδιαλέγεται με το σύστημα και την εργοδοσία. Θέλει να υπηρετήσει τις αντιστάσεις που θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα από τη σκοπιά του ανυποχώρητου αγώνα και της κοινής δράσης των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα, αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των τεχνικών και των μηχανικών. Για να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης και αδιαφορίας που κυριαρχεί στο εργατικό κίνημα με ευθύνη του γραφειοκρατικού και εργατοπατερίστικου συνδικαλισμού.

Στο κοινό ψηφοδέλτιο συμμετέχουν έντεκα υποψήφιοι από διάφορες ειδικότητες του κλάδου, πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί μέσα από τη συμμετοχή τους στην πάλη και τους αγώνες.

Στην Αθήνα οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
- Κυριακή 6 Δεκέμβρη, 10.00 πμ – 6.00 μμ
- Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, 3.00 μμ – 9.00 μμ
- Τρίτη 8 Δεκέμβρη, 3.00 μμ – 9.00 μμ

Σε Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο και Λάρισα οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Δεκέμβρη.
Χανιά: 11 πμ – 5.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων (Μάρκου Μπότσαρη 68)
Ηράκλειο: 12 μμ – 7 μμ στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων (Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη)
Λάρισα: 10 πμ - 5 μμ στο Εργατικό Κέντρο (Πρωτομαγιάς 6)
Πάτρα: 11 πμ - 6 μμ στο ΤΕΕ - Περιφερειακό τμήμα Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40)

Δεν υπάρχουν σχόλια: