Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ! ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

   Μια ψεύτικη εικόνα ότι όλα δουλεύουν καλύτερα στα νοσοκομεία και γενικότερα στην περίθαλψη προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως και σ' άλλα ζητήματα ο υποτιθέμενος “ανθρωπισμός” και η “κοινωνική ευαισθησία” της είναι ο φερετζές της τραγικά επιδεινούμενης κατάστασης για τους υγειονομικούς και το λαό. Για την ακρίβεια ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα απ' όσα ισχυρίζεται!
   Οι 4.500 προσλήψεις που με τυμπανοκρουσίες εξάγγειλαν Τσίπρας-Κουρουμπλής πέρυσι την άνοιξη αποδείχθηκαν αέρας κοπανιστός. Οι ελάχιστες προσλήψεις που γίνονται αφορούν “ξεκλείδωμα” προκήρυξης πριν από 18(!) χρόνια, ενώ στην πραγματικότητα δεν καλύπτουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις μιας χρονιάς. Χιλιάδες οργανικές θέσεις - γίνεται λόγος για 20.000 - παραμένουν ακάλυπτες την ώρα που η εντατικοποίηση της δουλειάς τσακίζει κόκκαλα και οι ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά είναι τα επίσημα κενά με τους ισχύοντες οργανισμούς πετσοκομμένους κατά χιλιάδες θέσεις από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θεωρεί δεδομένους και αξιοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση.

   Τα δεδομένα λένε ότι υπάρχει έλλειψη σ' όλους τους κλάδους και ειδικότητες (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) την  ώρα που η κυβέρνηση, πιστή με τη σειρά της στις επιταγές της τρόικας, επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου, επικουρικοί, μέσω προγραμμάτων κ.ά.) ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις-εργολαβίες καλά κρατούν παρά το θόρυβο που γίνεται σε ορισμένα νοσοκομεία. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μέσα από αυτή την συνειδητή πολιτική είναι ασφυκτικό τόσο για τους εργαζόμενους που τρέχουν και δεν φτάνουν όσο και για τους ασθενείς που καλούνται να καλύψουν τα κενά του συστήματος από μόνοι τους και κυρίως απ' τη τσέπη τους.
   Η μονιμοποίηση της λιτότητας με το μισθολόγιο της φτώχειας, το πετσόκομμα κύριων, επικουρικών συντάξεων αλλά και του εφάπαξ και μέσω της τελευταίας αντιασφαλιστικής επιδρομής, η φοροληστεία στην άμεση και έμμεση φορολογία, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, των εισιτηρίων, των διοδίων, των τελών κυκλοφορίας και όλων των ευφάνταστων τρόπων λεηλασίας του εισοδήματος συμπληρώνουν το παζλ της διαρκούς επίθεσης σ' όλο το λαό. Το νέας κοπής success story που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση θα έχει φυσικά την ίδια τύχη μ' αυτό των προκατόχων της. Στο μεταξύ, σ' όσους πιάσει...Ταυτόχρονα έρχεται νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και χτύπημα στην οργάνωση, το συνδικαλισμό και την απεργία μιας και γνωρίζουν ότι η αντεργατική τους πολιτική γεννά αντιστάσεις.
   Η ΠΟΕΔΗΝ βέβαια έχει “πρόταση”. Να φθείρει εκλογικά την κυβέρνηση για να επανέλθουν δριμύτεροι οι προηγούμενοι διαχειριστές και η καπιταλιστική επίθεση και ιμπεριαλιστική εξάρτηση να μείνουν ανέπαφες. Οι γραφικότητες με τις οποίες “αντιμετωπίζει” την κυβερνητική πολιτική είναι συμβατές με το ρόλο του συνομιλητή και χειραγωγού των διαθέσεων των υγειονομικών. Μεταξύ όλων των άλλων με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι, πρέπει να ξεπεράσουμε τη γραμμή συμβιβασμού και υποταγής μιας συνδικαλιστικής ηγεσίας που έχει δώσει διαχρονικά δείγματα γραφής.
   Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται αν τα πράγματα καλυτερεύσουν ή όχι στη δουλειά και τη ζωή. Χρειάζεται να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντίστασή μας σε όσα μας επιβάλλουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναπιάσουμε το νήμα των πραγματικών και όχι εικονικών αγώνων που απαιτούνται για να μπει φρένο στην χειροτέρευση των όρων δουλειάς και διαβίωσης. Έχουμε τη δύναμη, αρκεί να ξεπεράσουμε την απογοήτευση και να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ!


ΤΑΞΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: