Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σε κινητοποιήσεις ξανά οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ




Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και πάλι οι εργαζόμενοι της εταιρίας «ΣΚΟΤ». Αυτή τη φορά -περίπου έναν χρόνο μετά τις τελευταίες μεγάλες κινητοποιήσεις στην επιχείρηση- η αντιπαράθεση εμφανίστηκε και πάλι, με επίκεντρο το θέμα της εκ περιτροπής εργασίας. 

Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο εργαζομένων στη «ΣΚΟΤ» αναφέρει πως η εργοδοσία επέβαλε μονομερώς στους εργαζόμενους το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας (3 ημέρες εργασία τον μήνα!!!) ενώ συνεχίζει να οφείλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους από τον Δεκέμβριο του 2016. 
Επίσης, το σωματείο κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας την αυθαιρεσία αυτή της εργοδοσίας, με στόχο να οριστεί άμεσα εργατική διαφορά για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος. Αντίστοιχη επιστολή-υπόμνημα στάλθηκε προς το Υπουργείο Εργασίας, από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ).

Ως τότε, οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, βρίσκονται συγκεντρωμένοι καθημερινά έξω από το εργοστάσιο.

Η Ταξική Πορεία, με αντιπροσωπεία της, παραβρέθηκε έξω από το εργοστάσιο μαζί με τις εργάτριες και τους εργάτες, συζήτησε μαζί τους και κατέθεσε την άποψή της. Θα συνεχίζει να στηρίζει τη μάχη αυτή, δείχνοντας έτσι τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της «ΣΚΟΤ».

Υπάρχει η ανάγκη ο αγώνας αυτός να αγκαλιαστεί από όλους τους εργαζόμενους της περιοχής και όχι μόνο, των οποίων το δικαίωμα στην 8ωρη μόνιμη και σταθερή δουλειά αμφισβητείται καθημερινά.

Η Ταξική Πορεία στηρίζει και τις συγκεντρώσεις που καλούν οι εργαζόμενοι της «ΣΚΟΤ» την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας και την Πέμπτη 2 Μαρτίου στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: