Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Aπο την εκδήλωση για τον επισιτισμό στην Αθήνα




Την Πέμπτη 16/3 πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τον επισιτισμό των νέων εργαζομένων της Ταξικής Πορείας. Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η Ταξική Πορεία στο χώρο του επισιτισμού. Στην εκδήλωση αναδείχθηκε η επίθεση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό, δουλεύοντας σ' ένα καθεστώς πλήρους εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Καθεστώς που αξιοποιεί και τη συνολικότερη αντεργατική πολιτική που προωθούν ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση.

Όπως ήταν φυσικό, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα εργοδοτικά εγκλήματα με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του 22χρονου εργαζόμενου στα Μικέλ. Αναδείχτηκε το καθεστώς της πλήρους εντατικοποίησης, της τρομοκρατίας και της ανεπάρκειας μέτρων ασφαλείας, που οδηγεί σε όλο και πιο συχνά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων πουαντιμετωπίζονται ως απλά αναλώσιμα στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.

Επίσης, συζητήθηκε ο ρόλος των σωματείων, η κατάσταση που επικρατεί σε αυτή και η ανάγκη των εργαζομένων να παλέψουν για την ενίσχυση των σωματείων σε μια αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση ώστε να εμπνεύσουν και να συνενώσουν τους εργαζόμενους και να γίνουν πραγματικά όπλα στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εργοδοσία.

Πολύ θετική ηταν η συμμετοχή νέων που εργάζονται στο χώρο αυτό, οι οποίοι έθεσαν με ουσιαστικό τρόπο τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει την παρέμβασή της στο χώρο του επισιτισμού, αναδεικνύοντας την ανάγκη συγκρότησης των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς τους, και της προώθησης της κατεύθυνσης για αντίσταση και διεκδίκηση, για το δικαίωμα στην πλήρη και με ανθρώπινους όρους δουλειά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: