Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η Ταξική Πορεία στο πλευρό των εργαζομένων της Σκοτ


Παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο της ΣΚΟΤ πραγματοποίησε η Ταξική Πορεία την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι της Σκοτ διαμαρτύρονται εδώ και σχεδόν ένα μήνα για την εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών το μήνα που τους έχει επιβάλει η εργοδοσία από το Δεκέμβριο.

Μόλις εκείνο το πρωί ένα βασικό μηχάνημα της παραγωγής είχε αφαιρεθεί από το εργοστάσιο, περιορίζοντας την παραγωγή. Στα σχέδια της εργοδοσίας είναι να αφαιρεθεί άλλο ένα μηχάνημα, πράγμα που θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων, αφου για τη λειτουργία αυτού του μηχανήματος απασχολούνται πέντε-έξι εργαζόμενοι. Εξάλλου, οι απολύσεις είναι στις ήδη δηλωμένες προθέσεις της εργοδοσίας.
 
Οι εργαζόμενοι, παρά την ανησυχία τους για το μέλλον, εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη. Η πίεση που ασκεί η διοίκηση για να αποχωρήσουν οικειοθελώς –ώστε να μην αποζημιωθούν και να αφήσουν ελεύθερο το έδαφος για νέες εργασιακές σχέσεις– τους βρίσκει κάθετα αντίθετους. Ούτε πείθονται για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που επικαλείται η εταιρεία, όταν λίγο διάστημα πριν η παραγωγή είχε τριπλασιαστεί.
 
Η Ταξική Πορεία εξέφρασε την απόφασή της να στηρίξει παραπέρα τον αγώνα των εργαζομένων με τοπικές παρεμβάσεις στις γύρω  περιοχές και με την αφίσα που έβγαλε για τη στήριξη του αγώνα. Θετική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων που καλωσόρισαν τις κινήσεις από τη μεριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: