Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση ενάντια στη νέα αντεργατική-αντιλαϊκή συμφωνία


 Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν οι "θεσμοί" και η κυβέρνηση, συνεχίζοντας και εντείνοντας την επίθεσή τους.
Στη συγκέντρωση  συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, η Αντεπίθεση Εργαζομένων, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ, η ΛΑΕ, κ.ά.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από τις 6:00 και γύρω στις 7:00 ξεκίνησε η πορεία η οποία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και το Χίλτον όπου συνεχίζονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών. Το Χίλτον βέβαια ήταν ζωσμένο από τις κλούβες των ΜΑΤ με τέτοιο τρόπο που θα τον ζήλευε και η... αμερικάνικη πρεσβεία!!

Παραπάνω από εμφανής ήταν η απουσία σωματείων. Πέρα από τη συμμετοχή του ΣΜΤ, της ΠΕΝΕΝ και του σωματείου των εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, η υπόλοιπη διαδήλωση πλαισιώθηκε κατά βαση από οργανώσεις και σχήματα, κάτι που επιβεβαιώνει την κριτική της Ταξικής Πορείας γύρω από βαρύγδουπες διακηρύξεις και σχέδια επί χάρτου, αλλά και δείχνει πόσο κενό είναι το "αυτοκρατορικό" ύφος με το οποίο λειτουργούν σχήματα και οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου. Ύφος που δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να αναπαράγει τις διαλυτικές αντιλήψεις του ΠΑΜΕ σχετικά με το κίνημα.

Ούτε η μαζικότητα του συλλαλητηρίου δικαιολογεί θριαμβολογίες. Οι περίπου χίλιοι διαδηλωτές μπορεί να μην είναι ένα ευκαταφρόνητο νούμερο (και σίγουρα είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που ΔΕΝ συγκέντρωσαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που ΔΕΝ έκριναν ότι χρειάζεται η παραμικρή κινητοποίηση), αλλά είναι πολύ κάτω από την αναγκαία μαζική αγωνιστική συσπείρωση που θα βάλει φραγμό στα νέα μέτρα.







Και είναι φανερό ότι η επίμονη και επίπονη δουλειά που πρέπει να γίνει στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία δεν μπορεί να προσπερνιέται με διακηρύξεις και, κυρίως, δεν μπορεί να γίνει σε μια πολιτική βάση που – με το βλέμμα στο κοινοβούλιο και τις εκλογές – αναπαράγει τις αυταπάτες περί μεταβατικών προγραμμάτων και αριστερού κυβερνητισμού.

Η Ταξική Πορεία παρά τις διαφωνίες της και τη κριτική που έκφρασε στο πλαίσιο το διοργανωτών της σημερινής συγκέντρωσης, συμμετείχε καταθέτοντας τη δική της άποψη και με στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα της άμεσης, μαζικής, αγωνιστικής απάντησης στα νέα μέτρα που προωθούνται, την προώθηση της κοινής δράσης στη βάση ενός συγκεκριμένου στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: