Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της ΣΚΟΤ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΑΡ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ : 32
30/3/2017


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της ΣΚΟΤ
ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που οι εργάτες και οι εργάτριες της ΣΚΟΤ που βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής κατέβηκαν σε απεργία για να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων τους. Άφησαν σπίτια και οικογένειες και έμειναν έξω από το εργοστάσιο για να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Η νίκη δεν άργησε να έρθει και να δώσει χαρά και ελπίδα όχι μόνο στους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ αλλά και στο σύνολο εργαζομένων που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Η εργοδοσία όμως δεν ξέχασε. Μετά από πολλούς εξαντλητικούς μήνες δουλειάς σε τρεις βάρδιες και με άλλους τόσους εργολαβικούς εργάτες να δουλεύουν, πενταπλασιάζοντας την παραγωγή οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της ΣΚΟΤ βρίσκονται μπροστά στη μονομερή απόφαση της εργοδοσίας για εργασία εκ περιτροπής.

Πόσο όμως μπορεί κανείς να θεωρεί εργασία το να δουλεύει ένας εργάτης τρεις φορές το μήνα και να μην πληρώνεται ούτε καν για αυτή. Πόσο δύσκολο είναι για ένα εργαζόμενο που χρειάζεται να καλύψει ανάγκες στέγης, τροφής θέρμανσης ένδυσης μετακίνησης και άλλων αναγκών που τρέχουν χωρίς να μπαίνει ένας μισθός στο σπίτι.

ΟΙ εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσουν ξαναβρίσκονται έξω από το εργοστάσιο διαμαρτύρονται κοινοποιούν την κατάσταση και απαιτούν απαντήσεις. Απαιτούν να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας τους να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους και να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΣΚΟΤ είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και η στήριξη του αποτελεί συμβολή στην υπόθεση της ανατροπής αυτής της βάρβαρης αντεργατικής πολίτικης που προωθούν οι δυνάμεις του ξένου κεφαλαίου η ΕΕ και το ΔΝΤ και εφαρμόζουν οι εκαστοτε ντόπιες κυβερνήσεις μαζί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ!

Νa αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα!

Διεκδικούμε πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: