Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Να μην περάσει ο ρεβανσισμός!
Να αθωωθεί η καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_BkqTLN4QQ2WTEGBBV2oYJdDnvRvDi5tAQdwAEyJVMTL8eE7wtkSBRR-kfunjqYoqSkCW77Y-xJYzD2X4oxQL94H_RH9on2L8DGyfodaZsYTLsEAgI3Qsx7ry5TbWAwsS1l0OI2-7LxE/s1600/72foto1.jpg 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης
Δευτέρα 13 Μάρτη
Δικαστήρια της Ευελπίδων
 
(Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο - Κτίριο 8 - Αίθουσα 2)


Σε δίκη μετά από μήνυση του αστυνομικού των ΥΜΕΤ που την είχε συλλάβει για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση σέρνεται η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα που είχε ενεργό συμμετοχή στον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών. Το θράσος του εν λόγω αστυνομικού που είναι υπόδικος για σοβαρό τραυματισμό της ανωτέρω και της συναδέλφισσάς της Ευαγγελίας Αλεξάκη στις 10/7/2014 κατά τη διάρκεια μιας απ' τις γνωστές διαμαρτυρίες των εν λόγω καθαριστριών, αποτελεί πρόκληση για ολόκληρο το εργατικό κίνημα, μιας και στο πρόσωπό της επιδιώκεται η ρεβανσιστική τιμωρία συνολικά ενός αγώνα σταθμού.

Ο πολύμηνος αυτός αγώνας απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να παλεύουν και να νικάνε με το λαό αλληλέγγυο, εξευτέλισε τρόικα και κυβερνήσεις που την υπηρετούν δουλικά, ανέτρεψε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ενέπνευσε και εμπνέει ακόμη και σήμερα τους αγώνες των εργαζομένων. Πάνω απ' όλα ανέδειξε τμήμα των θεμελιωδών χαρακτηριστικών, μεταξύ αυτών της  αποφασιστικότητας και της επιμονής, που έχει η εργατική τάξη. Γι' αυτό δεν πρέπει να ειδωθεί ως υπερβάλλων ζήλος των μηχανισμών καταστολής αλλά ως κίνηση συνολικά των δυνάμεων του συστήματος απέναντι στους εργατικούς αγώνες.

Ο αγώνας αυτός με μια έννοια συνεχίζεται σήμερα στους εργολαβικούς εργαζόμενους που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στις δουλεμπορικές εργολαβίες και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις κάθε μορφής που προωθεί η κυβερνητική-κρατική εργοδοσία. Και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκμεταλλεύτηκε εκλογικά έναν πράγματι ηρωικό αγώνα, σήμερα συνεχίζει κι αυτή με τη σειρά της να εφαρμόζει ως απαραίτητο συμπλήρωμα την περιστολή ελευθεριών και την κατάργηση δικαιωμάτων, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών της εξάρτησης, της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

Η αντίσταση και η αλληλεγγύη πράγματι αποδείχτηκαν αναντικατάστατα όπλα στα χέρια των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες μπορούν να είναι νικηφόροι μέσα από την απόκτηση αυτών των χαρακτηριστικών, ιδιαίτερα ενόψη του νέου γύρου αντεργατικής-αντιλαϊκής επέλασης που διαμορφώνεται σε φορολογικό, ασφαλιστικά κι εργασιακά δικαιώματα.

Ν' αθωωθεί η Β. Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες!
---
Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός που τραυμάτισε αυτήν και την Ευαγγελία Αλεξάκη!
---
Κάτω η κρατική τρομοκρατία! 
Η Ταξική Πορεία
καλεί σε μαζική συμμετοχή
τη Δευτέρα 13 Μάρτη
στα δικαστήρια της Ευελπίδων
(Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο - Κτίριο 8 - Αίθουσα 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: