Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί εκ νέου να εφαρμόσει την κακόφημη αξιολόγηση στο Δημόσιο. Η αρχή γίνεται με το μοίρασμα των φύλλων αξιολόγησης (ποιότητας) και την υποχρέωση συμπλήρωσής τους από υπαλλήλους και αξιολογητές. Οι συνέπειες της πλήρους ανάπτυξης του συστήματος αυτού θα είναι σοβαρές για μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

   Η πολιτική της λεγόμενης αξιολόγησης έχει σαν στόχο να κατηγοριοποιήσει, διασπάσει και εν τέλει επιβάλει ένα κλίμα γενικευμένου φόβου, τρομοκρατίας και υποταγής των εργαζομένων, ώστε να γίνουν ιμάντες εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Έρχεται να συμπληρώσει τα μέτρα σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στην εποχή της εντατικοποίησης και της ανυπαρξίας προσλήψεων, της λιτότητας και των μισθών πείνας, της φοροληστείας και της αντιασφαλιστικής επιδρομής, είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως νοιάζεται για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.
      Κάλπικα ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρχουν συνέπειες αρνητικές για τους εργαζόμενους. Τυχόν αρνητική βαθμολόγηση θα έχει άμεσες βαθμολογικές και μισθολογικές συνέπειες. Συνδυάζεται με την υποχρεωτική κινητικότητα ως μέσου μπαλώματος κενών και πειθάρχησης των εργαζομένων. Σημαίνει καθήλωση, ακόμη και μείωση του μισθού. Σημαίνει χειροτέρευση των όρων ζωής και δουλειάς και στοχοποίηση εργαζομένων. Μπορεί να μην υπάρχουν τυπικά οι περιβόητες ποσοστώσεις, ωστόσο ο δρόμος για απολύσεις παραμένει ορθάνοιχτος. Άσε που προβλέπεται ως υποχρεωτική και η προσωπική συνέντευξη!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Ζούμε στην εποχή που προσπαθούν να μας κάνουν να νοιώθουμε υπόλογοι που έχουμε ακόμη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που μπορούμε να συνδικαλιζόμαστε στα σωματεία μας, που μπορούμε να οργανωνόμαστε, ν’ αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Η αξιολόγηση αποτελεί τμήμα της πολιτικής που μας θέλει σκυφτούς και τρομοκρατημένους. Να την επιστρέψουμε ως απαράδεκτη στους υλοποιητές των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών. Ιδιαίτερα σήμερα με τη νέα φοροεπιδρομή μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, της μεγέθυνσης των κρατήσεων πάσης φύσης στο μισθό, της επερχόμενης κατάργησης της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς σε συντάξεις και μισθολογικές προβλέψεις, με την προσπάθεια κατάργησης όλων των επιδομάτων όπως του οικογενειακού και του ανθυγιεινού, αποτελεί πρόκληση να μας θέλουν φοβισμένους και ανήμπορους να τους σταματήσουμε. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
   Αν η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση στάθηκε ικανή ν’ αναβάλει πρόσκαιρα την εφαρμογή της στο παρελθόν, σήμερα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστικοί τους βραχίονες στα σωματεία, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ βρίσκουν τρωτά σημεία κατά το δοκούν στις συγκεκριμένες μορφές αξιολογήσεων και δεν τάσσονται ενάντια σε κάθε αξιολόγηση. Γιατί αρνούνται να οργανώσουν ένα κίνημα των εργαζομένων που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί σε αντικυβερνητική και αντιΕΕ κατεύθυνση. Θα πείτε και με το δίκιο σας, αυτοί υπονομεύουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και όσα προηγήθηκαν, την αξιολόγηση θα κάνουν αιχμή της πάλης;
   Στο χέρι μας είναι να ξαναποδείξουμε ότι η αξιολόγηση αποτελεί ένα ακόμη αντεργατικό μέτρο που μπορεί ν’ αποκρουστεί. Μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και Κινητοποιήσεις να την ακυρώσουμε και πάλι, θέτοντας στο κέντρο του αγώνα μας στόχους πάλης για μισθούς, προσλήψεις και δικαιώματα.
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!
·         ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
                                                                                                                                     

                                                                                   ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: