Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Για τους εργάτες στη ΣΚΟΤ, που συνεχίζουν - Συγκέντρωση σήμερα στην Ελευσίνα

Καιρό τώρα, έξω από το εργοστάσιο της ΣΚΟΤ στη Μάνδρα της Αττικής, οι εργάτες και οι εργάτριες δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην ασυδοσία του εργοδότη. Παλεύουν απέναντι στη μονομερή απόφαση της εργοδοσίας για εργασία εκ περιτροπής, με τρία μεροκάματα τον μήνα. Αφού λοιπόν ο εργοστασιάρχης έβαλε μέχρι και εργολαβικούς εργαζόμενους να δουλεύουν για να στοκάρει απόθεμα, τώρα πετάει επί της ουσίας τους εργαζόμενους «σαν στημένες λεμονόκουπες» και τους δίνει τα «ψίχουλα», τα τρία μεροκάματα. Είναι προς τιμή των εργατών το γεγονός ότι αρνήθηκαν την πρόταση της εργοδοσίας, έπειτα από τις κινητοποιήσεις τους, για 7 μεροκάματα τον μήνα και συνεχίζουν μέχρι να δικαιωθούν.

Η Ταξική Πορεία, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στις πύλες του εργοστασίου και στο πλευρό των εργαζομένων. Θεώρησε και θεωρεί ακόμα ότι το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά όχι μόνο είναι ένα δίκαιο αίτημα αλλά και μια μάχιμη διεκδίκηση, η οποία μπορεί σήμερα μέσα από τον αγώνα των εργατών της ΣΚΟΤ να δικαιωθεί.


Από τη μία, λοιπόν, εργοστασιάρχης χρησιμοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που του προσφέρει το κράτος και οι νόμοι του. Από την άλλη, οι εργάτες προσπαθούν να αντισταθούν και να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Στην πάλη που διεξάγουν αυτόν τον καιρό οι εργαζόμενοι, πρέπει να βρουν τους φυσικούς τους συμμάχους, οι οποίοι μπορούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να δώσουν ώθηση στον αγώνα τους. Τέτοιοι σύμμαχοι δεν είναι άλλοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και εργάτες της ευρύτερης περιοχής αλλά και ο απλός λαός. Σε αυτούς και στις δυνάμεις των ίδιων των εργαζομένων πρέπει να ανοιχτεί ο αγώνας, γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να στηρίξουν την νικηφόρα έκβασή του. Αντίθετα, οι εργατοπατέρες των ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ, του Εργατικού Κέντρου και της ομοσπονδίας, χρόνια τώρα, παίζουν τον βρόμικο ρόλο του συστήματος και των εργοδοτών ξεπουλώντας κάθε αγώνα που ανοίγει. Κανένας αγώνας που στηρίχθηκε από αυτές τις δυνάμεις δεν κέρδισε τίποτα, αντίθετα έχασε τον σκοπό του, οι εργαζόμενοι αποπροσανατολίστηκαν και δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τίποτε. Οι δυνάμεις αυτές που στήριξαν όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, αν επικρατήσουν, δίνουν εισιτήριο για την ανεργία στους εργαζόμενους όχι μόνο της ΣΚΟΤ αλλά και συνολικά.

Η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα αυτό, ο οποίος πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πίεσης, όπως αυτό της απεργίας, απέναντι στον εργοδότη και θα βάλει όλες της τις δυνάμεις για να πλατύνει και να διευρυνθεί. Η πρωτοβουλία για ην συγκέντρωση στην πλατεία της Ελευσίνας την Τρίτη 11/3, στις 18:00 είναι μια καλή αρχή που πρέπει να συνεχιστεί και να μη μείνει στη μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: