Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Χαιρετισμός της Ταξικής Πορείας στη συγκέντρωση
των εργαζομένων της ΣΚΟΤ



Καιρό τώρα έξω από το εργοστάσιο της ΣΚΟΤ στη Μάνδρα της Αττικής, οι εργάτες και οι εργάτριες δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην ασυδοσία του εργοδότη. Παλεύουν ενάντια στη μονομερή απόφαση της εργοδοσίας για εργασία εκ περιτροπής με τρία μεροκάματα το μήνα.

Αφού λοιπόν ο εργοστασιάρχης έβαλε μέχρι και εργολαβικούς εργαζόμενους να δουλεύουν για να στοκάρει απόθεμα, τώρα πετάει τους εργαζόμενους «σαν στημένες λεμονόκουπες» και τους δίνει τα «ψίχουλα», τρία μεροκάματα το μήνα. Είναι προς τιμή των εργατών και του σωματείου τους το γεγονός ότι αρνήθηκαν την πρόταση της εργοδοσίας έπειτα από τις κινητοποιήσεις τους για 7 μεροκάματα το μήνα και συνεχίζουν μέχρι να δικαιωθούν.

Όπως έκαναν και πριν από ένα χρόνο, όταν κατέβηκαν σε απεργία για να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων τους.

Η Ταξική Πορεία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις πύλες του εργοστασίου και στο πλευρό των εργαζομένων. Θεώρησε και θεωρεί ακόμα ότι το αίτημα για μόνιμη, πλήρη και σταθερή δουλειά, όχι μόνο είναι ένα δίκαιο αίτημα αλλά και μια μάχιμη διεκδίκηση η οποία μπορεί σήμερα μέσα από τον αγώνα των εργατών της ΣΚΟΤ να δικαιωθεί.

Στηρίζουμε τον αγώνα της ΣΚΟΤ γιατί είναι αγώνας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Είναι αγώνας ενάντια στο μοντέλο του εργαζόμενου-λάστιχο, το εργαζόμενου χωρίς δικαιώματα, του εργαζόμενου που αντιμετωπίζεται σαν άβουλο εργαλείο για τα συμφέροντα του κεφάλαιου και της εγροδοσίας.

Στηρίζουμε τον αγώνα της ΣΚΟΤ -και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τον στηρίξουν- γιατί είναι ένας αγώνας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την ασύδοτη εκμετάλλευση, ενάντια στους καθημερινούς εκβιασμούς και την καθημερινή τρομοκρατία που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς για ένα κομμάτι ψωμί.

Το ζουν οι εργαζόμενοι στον Μουστάκα, στα Η&Μ, στα Public. Το ζουν οι εργαζόμενοι στους εργολάβους-δουλέμπορους, οι υπενοικιαζόμενοι. Το ζουν οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν με συνοδεία μπράβων στα ΑΤΜ για να υποστούν μία ακόμη ληστεία από τον πενιχρό μισθό τους. Το ζουν χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από την απειλή της απόλυσης και με το φόβητρο της τεράστιας ανεργίας πάνω από το κεφάλι τους.

Όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, έτσι και στην ΣΚΟΤ η εργοδοσία χρησιμοποιεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που του προσφέρει το κράτος και οι νόμοι του. Χρησιμοποιεί τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια που νομιμοποίησαν την εργασιακή ζούγκλα και με στόχο να υποτάξουν και να καταληστέψουν την εργατική τάξη. Πρόκειται για μια ανελέητη και ασταμάτητη ταξική επίθεση. Και πρόκειται για μια επίθεση που μόνο με όρους ταξικής πάλης μπορεί να απαντηθεί και να σταματήσει.

Τέτοια πάλη δίνουν οι εργάτριες και οι εργάτες της ΣΚΟΤ. Και η πάλη αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει.

Στην πάλη αυτή οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ πρέπει να βρουν τους φυσικούς τους συμμάχους, αυτούς που μπορούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να δώσουν ώθηση στον αγώνα τους. Τέτοιοι σύμμαχοι δεν είναι άλλοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και εργάτες, στην περιοχή του Θριασίου και ευρύτερα. Αλλά και ο απλός λαός που καλείται να πληρώσει με νέες, αιματηρές θυσίες τη δίψα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού για μεγαλύτερα κέρδη.

Σε αυτούς και στις δυνάμεις των ίδιων των εργαζομένων πρέπει να ανοιχτεί ο αγώνας. Γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να στηρίξουν τη νικηφόρα έκβασή του και όχι οι εργατοπατέρες του υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού, η εργατική αριστοκρατία που στρέφεται ενάντια στους ταξικούς αγώνες προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της και τη σχέση της με την αστική εξουσία. Όλοι αυτοί, χρόνια τώρα, παίζουν το βρόμικο ρόλο του συστήματος και των εργοδοτών, ξεπουλώντας κάθε αγώνα που ανοίγει.

Κανένας αγώνας που στηρίχθηκε σε αυτές τις δυνάμεις δεν βγήκε κερδισμένος. Αντίθετα, έχασε το σκοπό του, οι εργαζόμενοι αποπροσανατολίστηκαν, απογοητεύτηκαν και δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τίποτε. Οι δυνάμεις αυτές που στήριξαν όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, αν επικρατήσουν, δίνουν εισιτήριο για την ανεργία στους εργαζόμενους όχι μόνο της ΣΚΟΤ, αλλά και συνολικά.

Η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό ώστε να διευρυνθεί και να δυναμώσει.

Η πρωτοβουλία για τη σημερινή συγκέντρωση είναι μια καλή αρχή που πρέπει να βρει την αγωνιστική συνέχειά της.


    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΤ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

    ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: