Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εργοδοτικό έγκλημα στην Top Gas στον Ασπρόπυργο

3 εργάτες είναι τα θύματα του εργοδοτικού εγκλήματος στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Top Gas στον Ασπρόπυργο το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μάη 2017. Οι δύο από αυτούς, 33 και 40 χρονών, δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην εντατική, με εγκαύματα 3ου βαθμού που προκάλεσε η ανάφλεξη φιάλης υγραερίου.
Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνητικών στελεχών και η προσχηματική εκ των υστέρων «κινητοποίηση» των ελεγκτικών μηχανισμών δεν μπορούν να κρύψουν ότι η δραματική αύξηση των εργατών που θυσιάζονται στο βωμό της ανάπτυξης του κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που προωθεί και αυτή η κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, με σκοπό την ισοπέδωση κάθε εργατικής κατάκτησης, την αμφισβήτηση κάθε δικαιώματος. Στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλουν, της απόλυτης εντατικοποίησης, των εξαντλητικών ωραρίων, των μισθών πείνας, των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας, οι εργάτες δεν λογίζονται παρά σαν εργαλεία, αναλώσιμα στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους.

Η δουλειά με ασφάλεια είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Δικαίωμα που βρίσκεται απέναντι από τα συμφέροντα της εργοδοσίας, η οποία έχει την ευθύνη να λειτουργεί κάθε χώρο δουλειάς με τρόπο πραγματικά ασφαλή. Η συνεχής υποχώρηση, η διαρκής χειροτέρευση όλων των όρων δουλειάς οδηγεί στην αμφισβήτηση ακόμα και του πιο στοιχειώδους δικαιώματος: της ζωής.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος να γυρίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι σπίτι μας σώοι είναι υπόθεση συλλογικού αγώνα, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, ενάντια στην αντεργατική πολιτική που έχει αποθρασύνει το κεφάλαιο. Η αντίσταση στην επίθεση και η διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς,  στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του κινήματος σε άλλη βάση, είναι ο μόνος δρόμος για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων σε αυτήν την κοινωνία. Κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που επιβάλουν στους εργαζόμενους οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συνδιαλλαγής και της υποταγής.
-          Καμία ανοχή στα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης!
-          Δουλειά με ασφάλεια! Δουλειά με αξιοπρέπεια!

-          Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: