Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Πάτρα: 25-26 ΙΟΥΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η νέα συμφωνία μνημόνιο στην οποία κατέληξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι άλλο ένα βάρβαρο χτύπημα στους εργαζόμενους και τον λαό. Αποτελεί τη νέα ολομέτωπη επίθεση των ιμπεριαλιστών, της άρχουσας τάξης και των ντόπιων πολιτικών τους διαχειριστών στα στοιχειωδέστερα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που έρχονται να προστεθούν στις πλάτες του λαού και στα ήδη δυσβάσταχτα μέτρα και μνημόνια που έχουν προηγηθεί.
Νέες επώδυνες μειώσεις σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, περικοπές σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα, νέα φορολεηλασία και νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, προχώρημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, νέα αύξηση εισφορών σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες από το απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, διατήρηση της ουσιαστικής κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.
Πρόκληση για τον λαό αποτελεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρυσώσει το χάπι της επίθεσης με τα λεγόμενα αντίμετρα, κάνοντας υποτίθεται μερικές ελαφρύνσεις σε λίγους ενώ η τραγική πλειοψηφία πλήττεται βάναυσα. Από κοντά και η ΝΔ η οποία υπόσχεται να εφαρμόσει τα μέτρα όταν γίνει κυβέρνηση. Αυτό είναι το πλαίσιο που διαμορφώνεται μέρα με την ημέρα και έχει σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συμπίεση των δικαιωμάτων μας.

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν υποστεί και αυτοί όλες τις αντεργατικές αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας τα απάνθρωπα ωράρια, σπαστά και κυλιόμενα, ο φόβος τις απόλυσης, τα κουπόνια αντί μισθού, οι απλήρωτες υπερωρίες και μια σειρά εργοδοτικών αυθαιρεσιών είναι για τους εμποροϋπάλληλους η καθημερινή μάχη που δίνουν για μια κακοπληρωμένη δουλειά. Για τους εργοδότες και τις μεγάλες πολυεθνικές όμως δεν σταματά η ανάγκη για ξεζούμισμα και των τελευταίων δικαιωμάτων μας. Γεμίζουν το αντεργατικό τους οπλοστάσιο με νέα μέτρα. Καταργούν άλλη μια κατάκτηση που το εργατικό κίνημα έδωσε μάχες για την υπεράσπισή της, καταργούν την Κυριακάτικη αργία. Οι Κυριακές μας και το δικαίωμα της ανάπαυσης για τους εμποροϋπαλλήλους γίνονται βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας.
Σε αυτές τις προκλήσεις οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν απάντηση. Μέσα από την οργανωμένη πάλη μας μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτήν την αντιδραστική πολιτική. Αυτό που τρομοκρατεί τους καταπιεστές μας είναι το μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα που κάθε φορά που θα εξαπολύουν την επίθεση τους αυτό θα βάζει φραγμούς στις άγριες ορέξεις τους.  Στις 25-26 Ιουνίου ο σύλλογος μας πραγματοποιεί εκλογές. Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζομένους στο εμπόριο να συμμετάσχουν στις εκλογές του συλλόγου τους και να ενισχύσουν την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης. Οι εμποροϋπάλληλοι να μην αφήσουν να κυριαρχήσει η λογική της ανάθεσης και της συνδιαλλαγής και να ζωντανέψουν το σύλλογο τους μέσα από τη συμμετοχή στις διαδικασίες του. Η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι υπόθεση όλων μας.
    

·        ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΤΑΞΙΚΑ
·        ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

·        ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

                                    Ψηφίστε-Στηρίξτε
                           Ταξική Πορεία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους ΟΤΑ ανακοίνωση δεν υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και θα ανέβει.
Δημητρης