Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κινητοποίηση για τις απολύσεις στην Plegmanet

Ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/09 στο βιβλιοπωλείο- καφέ Εκτός των Τειχών, μετά από κάλεσμα της Ταξικής Πορείας προς σχήματα, οργανώσεις εργαζομένων, σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές, προκειμένου να δοθεί μια απάντηση στις άδικες και εκδικητικές απολύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στο τηλεφωνικό κέντρο Plegmanet, με τελευταία αυτή του Ν.Ν.. Πρόφαση από την πλευρά της εργοδοσίας για την απόλυση του ίδιου και άλλων συναδέλφων του ήταν η αποδοτικότητά τους στις πωλήσεις, η πραγματική αιτία όμως είναι ότι ο Ν.Ν., μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του που επίσης απολύθηκαν, είχαν απεργήσει στην πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την ΕΡΓΑΣ, την ΟΚΔΕ- Σπάρτακος, το Radical IT, την Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων του ΤΕΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Wind. Πραγματοποιήθηκε μια πλούσια συζήτηση, κατά την οποία αναδείχθηκε με αφορμή της απόλυση του Ν.Ν., ο οποίος διεκδικεί την επαναπρόσληψή του, οι άθλιες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα τηλεφωνικά κέντρα, αλλά και η αναγκαιότητα να δοθεί μία μαζική απάντηση κόντρα στη λογική της εργοδοσίας που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί με όπλο την απειλή της απόλυσης, αλλά και κόντρα στις άδικες και προκλητικές απολύσεις.

Σαν πρώτο βήμα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση το Σάββατο 23/09 στις 11.30 έξω από τα γραφεία της Plegmanet (Γερακίου 26) στα Σεπόλια, όπου καλείται κάθε αγωνιστής και κάθε συλλογικότητα που θέλει να καταγγείλει την πολιτική των απολύσεων. Τέλος, διερευνώνται οι δυνατότητες για παραπέρα ανάδειξη του ζητήματος, έχοντας σαν βάση το πολύ θετικό κλίμα που υπήρξε σε αυτή την πρώτη σύσκεψη και τη διάθεση να καταγγελθούν πλατιά οι απολύσεις της Plegmanet

Δεν υπάρχουν σχόλια: