Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Να μετατρέψουμε την οργή και την απογοήτευση σε αγώνα!

Μόνο η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της εξακολουθούν να πλασάρουν μια εικονική πραγματικότητα, μια ψεύτικη εικόνα ότι η κατάσταση στον τομέα της κρατικής περίθαλψης βελτιώνεται. Η αλήθεια για το λαό και τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, πρωτοβάθμια περίθαλψη, ΕΚΑΒ και πρόνοια είναι εντελώς διαφορετική. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως προηγούμενα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν την κατεδάφιση τόσο του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη όσο και των όποιων κατακτήσεων των υγειονομικών.
Κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή απαρχαιωμένα και ασυντήρητα, φάρμακα και αναλώσιμα με το σταγονόμετρο, προσωπικό λιγοστό και γερασμένο συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα. Οι εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις δεν αποτελούν παρά λόγια του αέρα, αναγκάζοντας ακόμα και την συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να μιλά σήμερα για 50.000 εργαζόμενους, την ώρα που πριν κάποια χρόνια καμάρωνε ότι ήταν η μεγαλύτερη αριθμητικά ομοσπονδία του Δημοσίου με πάνω από 80.000 μέλη. Αυτά δεν έγιναν απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι αποτέλεσμα διαχρονικών πολιτικών αδιοριστίας, γενίκευσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, εξώθησης σε πρόωρη συνταξιοδότηση, κλεισίματος-συγχωνεύσεων δομών και υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεων, ασφυκτικής λιτότητας σε όλα τα επίπεδα.

Η απογείωση αυτών των πολιτικών τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, με υπόδειξη των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ προς ικανοποίηση των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, έφερε αποτελέσματα που χτυπούν λαό και υγειονομικούς. Μεγαλύτερα ταξικά φίλτρα στην πρόσβαση, κατεύθυνση όσων έχουν στον ιδιωτικό τομέα και περιορισμός του κράτους στα απολύτως απαραίτητα για τους μη έχοντες. Για τους υγειονομικούς δραστική μείωση μισθών και υπερωριών, εντατικοποίηση και εξουθένωση, χτύπημα ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, άγρια φοροληστεία και χαράτσωμα, ενώ στο δρόμο είναι η μείωση με προοπτική κατάργησης του αφορολόγητου, η κατάργηση του οικογενειακού και του νοσοκομειακού επιδόματος καθώς και της όποιας προσωπικής διαφοράς, το χτύπημα του συνδικαλισμού και της απεργίας.
Τον τόνο των ημερών δίνει η προσπάθεια και της σημερινής κυβέρνησης να εφαρμόσει την κακόφημη αξιολόγηση που αποτελεί στρατηγικό κρίκο στην επίθεση στους μονίμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους σ' ολόκληρο το Δημόσιο. Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια πειθαναγκασμού και υποταγής που θέλει να διαμορφώσει ένα διαφορετικό κλίμα στους χώρους δουλειάς με μίνιμουμ επιδίωξη το χτύπημα κάθε αντίστασης και το σκύψιμο της μέσης και μάξιμουμ την κατηγοριοποίηση-διάσπαση και την διαμόρφωση μιας δεξαμενής εργαζομένων προς πάσα χρήση (μείωση μισθού, βαθμολογικό υποβιβασμό, υποχρεωτική κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απόλυση). Ο εκβιασμός Γεροβασίλη-Σκουρλέτη αποσκοπεί να γίνει το στρώμα των προϊσταμένων ιμάντες εφαρμογής της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής. Γι' αυτό και ο αγώνας για να μην περάσει η αξιολόγηση δεν πρέπει να μείνει στα χέρια αυτού του στρώματος αλλά να γίνει υπόθεση της χαμηλόμισθης-χαμηλόβαθμης δημοσιουπαλληλίας.
Και η συνδικαλιστική ηγεσία των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ; Αυτή συνεχίζει με κινήσεις τηλεοπτικού τύπου και εκλογικής φθοράς της κυβέρνησης, αποφεύγοντας σκόπιμα την δημιουργία όρων πραγματικού, μαζικού, πολιτικοποιημένου κινήματος, ικανού ν' αντισταθεί, να διεκδικήσει και ν' αντιπαρατεθεί με την κυβερνητική πολιτική. Πώς θα μπορούσε, άραγε, να κοντράρει μια δεξιά πολιτική που επί δεκαετίες στήριζε και που σήμερα εφαρμόζει η δήθεν αριστερή κυβέρνηση; Πώς να ηγηθεί του αγώνα κατά της αξιολόγησης, όταν ζητά μια “δίκαιη, σωστή κι αξιοκρατική αξιολόγηση” μέσα σ' ένα σύστημα άδικο κι εκμεταλλευτικό; Και πώς να εμπνεύσει, όταν θέλει “ένα άλλο κράτος στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών”, την ώρα που αυτό φύσει και θέσει στρέφεται ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους με το ίδιο εργοδότη;
Να γιατί χρειάζεται να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε μαζικό, παρατεταμένο αγώνα, σπάζοντας το κλίμα απογοήτευσης. Γιατί δε θα το κάνει κανείς άλλος για μας! Γιατί μόνο εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη! Γιατί η ζωή μας θα χειροτερεύει όσο δεν την παίρνουμε στα χέρια μας! Γιατί μπορούμε να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της ανυμπόριας και να πετύχουμε νίκες!

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
  • ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: