Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΣΕ WIND: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET



Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφό μας Ν.Ν., ο οποίος απολύθηκε από την εργολαβική εταιρία Bestnet (Plegmanet), η οποία έχει αναλάβει τηλεφωνικές πωλήσεις για λογαριασμό της Wind.
Ο συνάδελφος, που δούλευε εξίμιση μήνες στην εταιρεία, απολύθηκε στις 5/9 με πρόφαση την ‘παραγωγικότητα’. Ωστόσο, δεν είχε προϋπάρξει η παραμικρή προειδοποίηση ή παρατήρηση. Όμως, η πραγματική αιτία της απόλυσης είναι ότι ο συνάδελφος Ν.Ν., μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του που απολύθηκαν επίσης, συμμετείχαν σε πανεργατική απεργία δημιουργώντας "κακό προηγούμενο" στην επιχείρηση. Η απόλυση του Ν.Ν. είναι άδικη και εκδικητική και έγινε προς παραδειγματισμό όσων επιχειρήσουν να παλέψουν για τα δικαιώματά τους ιδιαίτερα στα κάτεργα των εργολαβικών τηλεφωνικών κέντρων των πενιχρών μισθών, των απολύσεων, των απλήρωτων υπερωριών, της καταστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, των μηνιαίων συμβάσεων, της πίεσης στα όρια του εξευτελισμού και της ψυχικής κατάρρευσης για την επίτευξη ‘στόχων’ …
Οι εργολαβικές εταιρίες αποτέλεσαν το όχημα διαχρονικά για την υπονόμευση και τελικά κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Ιδιαίτερα στις τηλεπικοινωνίες αποτέλεσαν τις πρώτες επιχειρήσεις στις οποίες οι εργοδότες εφάρμοσαν ευφάνταστες πολιτικές ώστε να επιβάλλουν πραγματικά δουλικές συνθήκες εργασίας με κανένα περιθώριο αντίστασης για τους εργαζομένους.
Εκμεταλλευόμενες την ανεργία τους χρησιμοποιούν σαν αναλώσιμους, βάζοντας τους στόχους απόδοσης άπιαστους, για να μπορούν να βγάλουν όσο πιο πολύ κέρδος γίνεται από την εργασία τους. Όταν κρίνουν ότι ο εργαζόμενος δεν είναι «αποδοτικός» ή τους κοστίζει ακριβά (θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης κτλ) ή αντιδρά τον απολύουν, και πάνε στον επόμενο.

Η Wind είναι από τις εταιρίες που χρησιμοποιεί στη δούλεψή της εργολάβους, όπως τη Plegmanet ή δημιουργεί εργολαβικές εταιρίες, όπως τη Victus, και παράλληλα απολύει συναδέλφους (που συχνά προσλαμβάνονται στις εργολαβικές για να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά φυσικά με πολύ χειρότερους όρους) και αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, με σκοπό να ρίξει το κόστος εις βάρος των εργαζομένων.

Είναι στο χέρι μας ως εργαζόμενοι να ανατρέψουμε αυτό το καθεστώς αντιστεκόμενοι και αγωνιζόμενοι συλλογικά, όπως πράττει ο συνάδελφός μας Ν.Ν. Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών, εργατικές και άλλες συλλογικότητες καθώς και κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και κυρίως τους συναδέλφους μας στις εταιρίες που υπάγονται στον εργοδότη της Plegmanet να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον συνάδελφό μας στον αγώνα που δίνει για

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET

• ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ Ν.Ν.

• ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας, στην Επιθεώρηση Εργασίας
(Αγησιλάου 10, Κεραμικός) όπου θα γίνει η τριμερής συνάντηση, τη Δευτέρα 30/10, 9.00 π.μ.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΕ WIND

Δεν υπάρχουν σχόλια: