Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Συνεδρίασε το Πανελλαδικό συντονιστικό της Ταξικής Πορείας στις 17/12.

Την Κυριακή 17/12 συνεδρίασαν τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού της Ταξικής Πορείας. Το συντονιστικό συζήτησε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση καθώς και το ζήτημα της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας.
Έγινε αποτίμηση της κίνησης κατά τόπους αλλά και κεντρικά, συζητηθήκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από την Ταξική Πορεία πάνω σε εργατικά ζητήματα, τις απολύσεις τις εργατικές δολοφονίες κλπ και μεταφέρθηκε θετική εμπειρία από την κίνηση των σχημάτων πανελλαδικά.  Συζητήθηκε το γενικότερο πολιτικό κλίμα καθώς και οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών για το βάθεμα της επίθεσης στο λαό και τους εργαζόμενους. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, η κατάσταση στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα,  οι συμβασιούχοι, είναι μέτωπα τα οποία θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα και πρέπει η κίνηση της Ταξικής Πορείας πανελλαδικά να ευνοήσει αντιστάσεις απέναντι σε αυτά.
Εκτιμήθηκε η κατάσταση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, η πυροσβεστική και ανασταλτική δράση που παίζει η ηγεσία της Γσεε και οι εργατοπατέρες σε κάθε κίνηση που προσπαθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, αλλά και με αφορμή τις εξελίξεις στα Εργατικά κέντρα (Αθήνα, Λαμία Πάτρα) ο καθηλωτικός και συμβιβαστικός ρόλος του Παμε και του ρεφορμισμού.
Στην κατεύθυνση του να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης και της αναμέτρησης, η Ταξική Πορεία θα συμβάλει με όλες τις  δυνάμεις της , θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες και θα αναδεικνύει ζητήματα  στους χώρους εργασίας και θα εντείνει τις προσπάθειές της να συνδεθεί παραπέρα με τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: