Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Plegmanet: κινητοποίηση μπροστά στην απεργία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Πρωτοβουλία ενάντια στις απολύσεις στην Plegmanet.  'Oπως αναφέρει και η ίδια :
"καλεί στην πανεργατική απεργία στις 14/12 και σε μαζική συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας στις 8:15 την ίδια μέρα εξω απο την εταιρία (Γερακίου 31, μετρό Σεπόλια)"

Ακολουθεί η προκύρηξη της Πρωτοβουλίας.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14/12

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

πριν από λίγους μήνες, οι εργαζόμενοι της Plegmanet έγιναν μάρτυρες άδικων, εκδικητικών απολύσεων συναδέλφων τους, επειδή συμμετείχαν στη γενική απεργία στις 17 Μάη. Με το πρόσχημα δήθεν της αποδοτικότητας, καταργείται το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Έτσι απολύονται εργαζόμενοι που εργάστηκαν εφτά μήνες ή ένα χρόνο γιατί απλά άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Η εργοδοτική τρομοκρατία με την κατάργηση του δικαιώματος στη δουλειά, στο μισθό, στην απεργία, γίνεται πράξη στην Plegmanet. Οι απολύσεις των τριών εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στην απεργία, το κλείδωμα των εργαζομένων μέσα στην εταιρία ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τις συγκεντρώσεις της “Πρωτοβουλίας Ενάντια στις Απολύσεις στην Plegmanet” και τις κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη του Ν.Ν., με μισθούς πείνας και δουλειά τα Σάββατα, χωρίς μισθό και ασφάλιση αλλά με κουπόνια, το κυνήγι των bonus μέχρι και το δικαίωμα του εργοδότη να απολύει και να πετά στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους κάθε λίγο, χωρίς καν το δικαίωμα της αποζημίωσης είναι εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Της πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμα εργαλεία, φιμωμένους, με τη συνεχή απειλή της απόλυσης, με σκυμμένο το κεφάλι απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας. Αυτή η πολιτική είναι η πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και καιρό.

Είναι η κεντρική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και όλων των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, να διαλύσουν κάθε ίχνος εργατικού δικαιώματος. Κι όσο κι αν πανηγυρίζουν για την πορεία των συζητήσεων στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης, οι πιέσεις από τα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι εμφανείς. Γι’ αυτό και η τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, κατέβηκε στη βουλή στα κλεφτά, σε άσχετο νομοσχέδιο. Θέλουν να τα πάρουν όλα πίσω και έχουν διαλέξει στρατόπεδο, αυτό της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των εργαζόμενων. Όμως η ασφυκτική επίθεση και η προσπάθεια πλήρους υποταγής των εργαζομένων, χρειάζεται να βρουν αγωνιστική απάντηση. Οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που τους κλέβουν, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Κάνεις δε θα το κάνει γι’ αυτούς. Γι’ αυτό η κυβέρνηση μαζί με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, επιχειρούν να μετατρέψουν τις απεργίες σε άσφαιρες τουφεκιές και εθιμοτυπικά ραντεβού, χωρίς αγωνιστικό περιεχόμενο.

Τα αφεντικά ξέρουν ότι η ταξική συγκρότηση και η πάλη των εργαζομένων είναι επικίνδυνη γι’ αυτούς, ότι μπορεί να ανατρέψει την πολιτική τους. Η Πρωτοβουλία Ενάντια στις Απολύσεις καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν, με τη συμμετοχή τους, στην απεργία στις 14/12, το περιεχόμενο του αγώνα και της διεκδίκησης, να ενώσουν το δίκιο τους με τους άλλους εργαζόμενους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, την απεργία.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PLEGMANET

Δεν υπάρχουν σχόλια: