Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ακόμα ένας νεκρός ντελιβεράς στο βωμό του κεφαλαίου



Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του επισιτισμού-τουρισμού

Ακόμα ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων. 21χρονος ντελιβεράς, νεκρός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από μετωπική σύγκρουση. Κι ενώ το κεφάλαιο μετράει κέρδη, εκμετάλλευση, υποταγή, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό μετρούν ακόμα έναν νεκρό. Δεν είναι ανακάλυψη, ούτε πέφτουμε από τα σύννεφα αναγνωρίζοντας για άλλη μια φορά ότι η αδυσώπητη δίψα του κεφαλαίου δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές.
Εξοργιζόμαστε!

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι διπλοβάρδιες, η δουλειά ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, η έλλειψη ατομικού εξοπλισμού, παροχής και συντήρησης οχήματος, η μαύρη εργασία, η συνεχής άνιση μάχη με την άσφαλτο είναι η καθημερινότητα που κάθε διανομέας εκβιάζεται να αποδεχτεί ως "φυσιολογικές συνθήκες εργασίας".

Η θυσία των εργαζομένων στο βωμό του κεφαλαίου δεν γίνεται από ατυχία, άγνοια ή αφέλεια. Γίνεται με την απειλή της απόλυσης, υπό την πίεση της ανεργίας, για μεροκάματα της εξαθλίωσης. Γίνεται με το βάρος της διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων και της ανηλεούς επίθεσης που διεξάγει το σύστημα της εκμετάλλευσης. Γίνεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνει τις πλάτες στους εργοδότες. Γίνεται στη σκιά της μεγάλης απουσίας του εργατικού κινήματος και υπό την ομπρέλα εικονικών κινητοποιήσεων.

Είναι ζωτική ανάγκη στους χώρους του επισιτισμού, οι εργαζόμενοι να συναντηθούν, να συγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και την πάλη τους, να απαντήσουν συλλογικά και να υπερασπιστούν τα εργατικά τους δικαιώματα, την ίδια τους τη ζωή.

Κανένα εργοδοτικό έγκλημα να μη μείνει αναπάντητο!

Καμία θυσία στο βωμό του κεφαλαίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: