Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Αποτελέσματα εκλογών στο Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ

Στις 8/2 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ για νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου ψήφισαν το 63% των ταμειακά ενήμερων μελών.
Τα αποτελέσματα για ΔΣ έχουν ως εξής:
 - 1η δύναμη η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ με 52 ψήφους και 4 έδρες
 - 2η δύναμη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚΕ) με 42 ψήφους και 3 έδρες
 - 3η δύναμη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΔΑΚΕ) με 33 ψήφους και 2 έδρες
 - 4η δύναμη η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ) με 22 ψήφους και 2 έδρες
 - 5η δύναμη η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ) με 14 ψήφους

Για ΠΟΕΔΗΝ κατέλαβαν από 1 έδρα κατά σειρά αριθμού ψήφων:
 - 1η δύναμη η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
 - 2η δύναμη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 - 3η δύναμη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αναρτούμε παρακάτω την προεκλογική προκήρυξη της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Συνάδελφοι,
Ψηφίζουμε για άλλη μια φορά προκειμένου να εκλέξουμε νέο Δ.Σ. και αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, εν μέσω μιας πολύπλοκης και δύσκολης κατάστασης για τους εργαζόμενους και το Νοσοκομείο. Από το 2013 που δώσαμε τη μάχη της ύπαρξης του Φλέμιγκ, η κυβέρνηση άλλαξε, εμείς όμως το μόνο που βλέπουμε είναι ότι η κατάσταση χειροτερεύει, και όσοι υπόσχονταν την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, τώρα μιλάνε ξανά για «σχέδια» και για το «χαρακτήρα» του που πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Όσο περισσότερο, μάλιστα, αποκαλύπτονται τα σχέδια, τόσο μοιάζουν μ’ εκείνα του Γεωργιάδη, τα οποία όλοι ξέρουμε πού θα οδηγούσαν. Είναι τα σχέδια-υποχρεώσεις των μνημονίων που υπογράφτηκαν τότε και ξανα-υπογράφτηκαν πρόσφατα - και μάλιστα από εκείνους που μας έταζαν αποκατάσταση του Νοσοκομείου και φιγουράριζαν στις κινητοποιήσεις μας.

Όσο περνάει ο καιρός η εργασιακή μας κατάσταση γίνεται χειρότερη. Το προσωπικό μειώνεται συνεχώς, οι βάρδιες δε βγαίνουν, οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Σε όλες τις ειδικότητες, η κατάσταση είναι τραγική, ίσως από τις χειρότερες σε σχέση με τα άλλα Νοσοκομεία - πράγμα όχι τυχαίο, που δείχνει και προς τα πού πάει η κατάσταση. Νοσηλεύτριες, τραπεζοκόμες, εργαστηριακοί, τεχνολόγοι, διοικητικοί, δεν μπορούν να δουλέψουν ανθρώπινα, να πάρουν κανονικά τις άδειες και τα ρεπό τους, δεν μπορούν ούτε να αρρωστήσουν. Ιδιαίτερα όσοι δουλεύουν σε βάρδιες, ξέρουν καλύτερα απ’ όλους πόσο έχει στριμωχτεί και υποβαθμιστεί, λόγω αυτής της κατάστασης, ακόμα και η προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Η πολυδιαφημισμένη «συνεργατικότητα» μεταξύ των Νοσοκομείων που προσπαθεί να δικαιολογήσει τις ελλείψεις και τα κλεισίματα σε υπηρεσίες εργαστήρια και ιατρεία, είναι φανερό πως δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που, δήθεν, θα έλυνε. Αυτή η διαχείριση θέλουν να μας πείσουν ότι είναι… για το καλό μας και πως -τι να κάνουμε- δεν γίνεται αλλιώς!

Συνάδελφοι, οι εκλογές σε κάθε Σωματείο είναι ένα κορυφαίο γεγονός.
Οι παρατάξεις όμως που συμμετέχουν δεν το θεωρούν κορυφαίο, όλες, για τους ίδιους λόγους. Για κάποιους είναι μια ευκαιρία να αναδειχτούν παράγοντες, να πουλάνε εξυπηρετήσεις, να βολεύονται και να βολεύουν άλλους, όσο οι υπόλοιποι εργαζόμενοι λιώνουν στην καθημερινή «λάντζα». Αναλόγως με το προσωπικό τους συμφέρον, άλλα λένε στην ΠΟΕΔΗΝ, άλλα κάνουν στο Σωματείο, ακόμα και κόντρα στην ίδια τους την παράταξη! Ή, ακόμα, στήνονται παρατάξεις μέσα από εκλογικούς μηχανισμούς που μετά τις εκλογές και την αρπαγή της ψήφου των εργαζόμενων τις ξαναβλέπουμε… στις επόμενες εκλογές! (Οι παλιότεροι γνωρίζουν αυτές τις πρακτικές πολύ καλά!)
Για άλλους πάλι, οι εκλογές είναι σημαντικές στο βαθμό που δίνεται η ευκαιρία να αναδειχτεί η αγωνιστική γραμμή και κατεύθυνση στο Σωματείο. Να αναδειχτεί η άποψη που λέει πως το τι είναι εφικτό και ρεαλιστικό το καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι όταν παλεύουμε όλοι μαζί για τα αιτήματά μας, κι όχι με συναντήσεις κορυφής, ούτε με «συνεννόηση» με τις διοικήσεις. Η άποψη που βλέπει την προοπτική και τη βελτίωση της θέσης μας, όχι μέσα από τη συναίνεση με εκείνους που έχουν σαν σχέδιο να ρημάξει το Νοσοκομείο και να βάλουν λουκέτο, αλλά από τη διεκδίκηση της δουλειάς μας μέσ’ από τις κινητοποιήσεις . Όχι «δι’ αντιπροσώπων», αλλά με την ενεργή συμμετοχή μας. Εξάλλου, η πρόσφατη πείρα μας λέει πως μόνο έτσι πετύχαμε ό,τι και όσα πετύχαμε. Μόνο έτσι, λοιπόν, μπορούμε και τώρα να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Στο Α. Φλέμιγκ γνωριζόμαστε όλοι, έτσι είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ούτε εννοούμε με τον ίδιο τρόπο τη συνδικαλιστική δράση. Γι’ αυτό θεωρούμε πως πέρα από την απόλυτη… λατρεία των εκλογικών αποτελεσμάτων, κύριο ρόλο παίζουν οι απόψεις που εκφράζονται από τον κάθε συνάδελφο στο Δ.Σ. και από το πόσο πιστεύουμε ότι αυτές μπορούν να συμβάλουν στην αγωνιστική κατεύθυνση του Σωματείου συνολικά. Αυτός είναι κι ο λόγος που σ’ αυτές τις εκλογές η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ δεν προχώρησε σε εκλογική συνεργασία με συναδέλφους που είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα κομβικά (όπως π.χ. αυτό της αξιολόγησης ή της ταύτισης στην ΠΟΕΔΗΝ με την κυβερνητική παράταξη).

Ακόμα, η άποψη που λέει ότι στα Σωματεία δεν παίζει ρόλο η γενικότερη πολιτική κατάσταση, θεωρούμε πως είναι λαθεμένη. Το γεγονός π.χ. ότι σήμερα σχεδόν το 30% των υπαλλήλων στο Δημόσιο είναι επικουρικοί και με ελαστικές μορφές εργαζόμενοι, μπορεί να είναι μια γενικότερη μνημονιακή επιταγή που πρόθυμα εφαρμόζει η κυβέρνηση, αλλά μας επηρεάζει άμεσα στο Νοσοκομείο. Το ίδιο και η μείωση του εισοδήματός μας μέσω της υπερφορολόγησης, η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, οι μηδενικοί διορισμοί, η ανεργία και όλα τ’ άλλα… Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους σε όλα τα επίπεδα έχει πολιτικό και ταξικό χαρακτήρα και είναι λάθος να ξεπερνάμε τα δύσκολα… αγνοώντας τα!

Συνάδελφοι, παρά τις διαφορές όλων μεταξύ μας, είναι σίγουρο πως υπάρχει κοινό έδαφος. Είναι η κοινή δράση σε κινηματική κατεύθυνση. Η σωστή άποψη, εξάλλου, πάντα αναδεικνύεται μέσα από τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες του Σωματείου, μέσα στους αγώνες ξεκαθαρίζεται ποιος έχει δίκιο και ποιος νοιάζεται για τους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους.
Όχι, λοιπόν, για τη… λατρεία της ψήφου, αλλά για να συνεχίσει και να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο η ρεαλιστική, αγωνιστική διέξοδος για τους εργαζόμενους, σας καλούμε να στηρίξετε και να ψηφίσετε την ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ για το Δ.Σ. του Σωματείου και για την ΠΟΕΔΗΝ. Σας καλούμε, επίσης, να ενισχύσετε την άποψη αυτή, να βοηθήσετε στην ανατροπή του αρνητικού για τους εργαζόμενους συσχετισμού ψηφίζοντας τους αντιπροσώπους της Τ.Π.
Συνάδελφοι, σας καλούμε, ακόμα, στη νέα περίοδο και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, να συμμετέχετε μαζικά στο Σωματείο, να συμβάλετε στις αποφάσεις, να διαμορφώσετε τους αγώνες που έχουμε ανάγκη για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και την ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος. Να καλυτερέψουμε τη ζωή μας!

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ»
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: