Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατριών και των εργατών στη ΣΚΟΤ! Να μην περάσουν οι απολύσεις!


Σε δύο απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της χημικής βιομηχανίας ΣΚΟΤ στη Μάνδρα. Η διοίκηση της εταιρίας, μετά την επιβολή για πολλούς μήνες εκ περιτροπής εργασίας λίγων ωρών το μήνα, που σήμαινε για τους εργαζόμενους δραματική μείωση του εισοδήματός τους, μετά τη συνεχόμενη απληρωσιά ακόμα και αυτών των πετσοκομμένων μεροκάματων, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να καταφέρει ένα νέο πλήγμα για τους εργαζόμενους.

Αποδείχτηκε περίτρανα πόσο υποκριτική ήταν η στάση της εργοδοσίας. Ενώ ζητούσε από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τα τρία μεροκάματα το μήνα και να "κάνουν υπομονή", μόλις εξάντλησε το περιθώριο που του δίνει ο νόμος για την εκ περιτροπής εργασία, προχώρησε και σε απολύσεις. Χωρίς να ξεκαθαρίζει μάλιστα και ποια θα είναι η στάση της από δω και πέρα. Αν και όλοι καταλαβαίνουν ότι θα συνεχίσει στην ίδια ρότα. Και ότι μόνο οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να τη σταματήσουν.
Και όπως φαίνεται, αυτό έχουν καταλάβει και οι ίδιοι. Γι' αυτό και το σωματείο άμεσα, μέσα από τη συνέλευσή του, αποφάσισε δυο στάσεις εργασίας και 48ωρη απεργία την Τετάρτη 28/2 από την έναρξη της βάρδιας.
Οι εργάτριες και οι εργάτες της Σκοτ έχουν αποδείξει με πολύμηνους αγώνες ότι δεν σκύβουν το κεφάλι! Είναι αποφασισμένοι και συνεχίζουν να αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας!
Ο αγώνας των εργαζομένων της Σκοτ πρέπει να βρει όλους τους εργαζόμενους και τους εργάτες αλληλέγγυους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι και δικός τους αγώνας, ενάντια στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους μισθούς πείνας, τα λειψά μέτρα ασφαλείας, την τρομοκρατία της ανεργίας.
Όπως πρέπει να γίνει επίσης ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν αγώνα ενάντια συνολικά στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που στρώνει το έδαφος για την εργοδοτική αυθαιρεσία. Που δήθεν "κόπτεται" για τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά "σηκώνει τα χέρια ψηλά" σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση. Αγώνας ενάντια και στους κάθε λογής θεσμικούς "παράγοντες" (δημάρχους, περιφερειάρχες κ.ά.) που υπόσχονταν να μεσολαβήσουν ενώ στην πραγματικότητα κέρδιζαν χρόνο για λογαριασμό της εργοδοσίας, όταν οι εργαζόμενοι έβγαιναν μαζικά στους δρόμους.
Αλληλεγγύη στις εργάτριες και στους εργάτες στη ΣΚΟΤ!
Όχι στις απολύσεις! Όχι στην εκ περιτροπής εργασία!
Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα!
 

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία!
Αγώνας για πλήρη και σταθερή δουλειά!
Μέτρα ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: