Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!


Έπειτα από την απόλυση της εργαζόμενης εγκύου από το τηλεφωνικό κέντρο Vresnet, η εργοδοσία προχώρησε σε μηνύσεις στην εργαζόμενη και σε συνδικαλιστές του Radical I.T., γιατί στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και την καταβολή των μισθών για την άδεια μητρότητα.
Οι μηνύσεις από τη μεριά της εργοδοσίας αποτελούν προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και «απαγόρευσης» του συνδικαλισμού. Τη στιγμή που η ΕΕ παίρνει αποφάσεις που νομιμοποιούν τις απολύσεις εγκύων, που η κυβέρνηση περνάει μια σειρά αντισυνδικαλιστικούς νόμους, φτάνει την ανεργία στα ύψη, πετσοκόβει μισθούς και νομιμοποιεί την ελαστική εργασία. Πρακτικές σαν αυτές της εταιρίας Vresnet είναι δείγμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι όλοι οι εργαζόμενοι.


Από την πρώτη στιγμή, η εργαζόμενη έγκυος δεν δέχτηκε την απόλυσή της και πάλεψε για τα δικαιώματά της, επικοινωνώντας με συναγωνιστές από το Radical I.T., την εργατική λέσχη Καλλιθέας, την Attack, την εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης. Αυτό ακριβώς φοβήθηκε η εργοδοσία και κατέφυγε σε μηνύσεις, γιατί γνωρίζει ότι ο συλλογικός αγώνας μπορεί να οδηγήσει σε νίκες, γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο αυτός μπορεί να βάλει φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους διωκόμενους αγωνιστές, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού. Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων, ειδικά στα τηλεφωνικά κέντρα, που βιώνουν τις ίδιες εργασιακές συνθήκες. Για να γίνει ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι. Ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική της φτώχειας και της υποτέλειας, να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: